ALBUM: Kunstschilder Jan De Maesschalk - Kinderen uit 1910 van Wijnhuize

Filter

7 foto's gevonden...Locatie


Personen


Tags

Albumbeschrijving

Jan De Maesschalk
Klasfoto van 1910

Kunstenaar Jan De Maesschalck maakte een mooie muurschildering op basis van een foto uit 1910 van een derde klas in de school van Steenhuize. “Enkele jaren geleden stootte ik bij het leegmaken van het ouderlijk huis van mijn tante op een klasfoto van het jaar 1910. In het midden staat onderwijzeres en kloosterzuster Stefanie Cortebeek, mijn groottante”, steekt kunstenaar Jan De Maesschalck van wal. “Als kind heb ik mooie herinneringen aan de lange autoritten tussen Stekene en Steenhuize met vader aan het stuur door het zacht heuvelende landschap van midden jaren zestig. Toen ik de opdracht kreeg om mee te werken aan dit project was ik meteen enthousiast en kon ik niet anders dan de gevonden foto als basis gebruiken.”
Is geschilderd op een betonnen muur achteraan Brouwerij Van Den Bossche te Sint-Lievens-Esse.

De partners van Herzele in Beeld doen de nodige inspanningen om de wettelijke bepalingen in verband met de intellectuele eigendom van de getoonde beelden te respecteren.
De auteursrechten op en het eigendom van het merendeel van de beelden liggen bij de betrokken partners. Andere beelden werden opgenomen met toestemming van diegene die de auteursrechten bezit. Van sommige beelden konden de auteursrechten niet worden achterhaald.
Als je toch meent dat één van de partners ongewild het auteursrecht van een fotograaf of diens erfgenamen of het portretrecht heeft geschonden, neem dan contact op met de webmasters via het contactformulier. Vermeld hierbij het fotonummer van het beeld in kwestie. De webmasters verwittigen dan de betrokken partner zodat de situatie kan worden rechtgezet.
Voor elk gebruik van een beeld moet u toestemming verkrijgen van de instelling die het origineel beheert en moet u de herkomst correct vermelden.